NVX Double Bill | ACES in VFX / The Martian

We kijken tevreden terug op onze eerste Double Bill; ACES in VFX en The Martian in de projectiezaal van de Nederlandse Filmacademie op woensdagavond 17 februari 2015.

Willem Zwarthoed legde helder en uitgebreid uit hoe ACES optimaal kan worden ingezet en besprak de details van onder andere de wisselwerking met montage, hoe ACES kan worden toegepast in compositing-pakketten zoals Nuke en de achterliggende theorie.

Willem is zo vrij geweest om de presentatie en zijn uitleg over ACES als pdf te delen met de leden van de NVX. Link naar pdf document > 

Na een korte pauze gaf Vincent van Der Klauw aan de hand van exclusief beeldmateriaal een presentie over The Martian. Hij ging in op de praktijk van het werken in een grote internationale vfx-studio, het contact met andere departementen, de inzet van software en de overeenkomsten en verschillen met een Nederlands vfx-traject.

Na afloop van de Double Bill werd de avond gezellig afgesloten met een drankje in Cafe Waterlooplein. We denken met deze twee boeiende sprekers een gebalanceerde en inspirerende avond te hebben georganiseerd waarin zowel een technisch, als creatief proces centraal staat. Binnenkort volgen meer van dit soort initiatieven, laat het ons weten mocht je nog suggesties hebben voor een spreker.

Bekijk hieronder het fotoverslag van de ACES/Martian double bill:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 × vijf =