Bijzondere leden

Erelid: Erik-Jan de Boer

Erik-Jan de Boer (Amsterdam, 1967) is een Nederlandse visual effects supervisor die sinds 1996 werkt en woont in Hollywood. In 2013 won hij de Academy Award ‘Best Visual Effects’ voor zijn werk aan ‘Life of Pi’.

Vorig jaar gaf Erik-Jan op het NFF 2014 een inspirerende keynote over zijn werk voor een uitverkochte zaal en reikte hij de VFX Award 2014 uit.

Gefeliciteerd met de start van de NVX. In deze schitterende (maar ook vaak moeilijke) industrie is het hoognodig om een vereniging te hebben die de VFX industrie in Nederland (en daarbuiten) kan vertegenwoordigen. De kunst, techniek en business van ons vak zijn constant in flux en de NVX zal een belangrijke rol spelen in het promoten van de industrie naar het onderwijs, overheid en bedrijfsleven.

Vooral in een tijd waar vaak meerdere spelers betrokken zijn bij hetzelfde project is het belangrijk om elkaar te kennen en te begrijpen. De NVX kan technische en artistieke ontwikkelingen ondersteunen en initiatieven coördineren die leiden tot de uitwisseling van kennis en contacten. De creatie van VFX brengt unieke talenten samen in sterk gemotiveerde teams die schitterende animatie en effecten creëren voor vele media. Het is fascinerend werk en het verdiend een centrale vereniging om het vak te eren en te stimuleren! Ik wens de NVX veel succes toe!

— Erik-Jan de Boer

Erelid: Harry Schreurs

Harry-Scheurs

Harry Schreurs is één van de eerste 3D artists die Nederland kent, werkende toen voor NOB en later voor verschillende films als freelancer, later studieleider van het IMVFX aan de Nederlandse Film Academie.
Nu is hij Head of Department Immersive Media van de Filmacademie/ AHK (Amsterdamse Hogeschool van de Kunsten) en de VRAcademy, een compleet nieuwe studie op het gebied van Virtual Reality.
Harry heeft veel betekend voor het volwassen worden van de VFX industrie in Nederland.look at this siteclick hereshow details fearthis4life.org