february, 2016

17feb19:4522:15NVX Double Bill ACES in VFX / The Martian (exclusief voor leden)Een Double Bill over de ACES workflow in de praktijk en de VFX van The Martian

Meer

Evenement Details

NB: Deze dag is exclusief voor NVX  leden. Ticket om te bestellen wordt pas zichtbaar na inloggen.

Met trots presenteren we op woensdagavond 17 februari voor onze leden een geweldige combi-avond: Willem Zwarthoed, NVX over de ACES workflow in praktijk en vfx-artist Vincent van der Klaauw, NVX over zijn bijdrage aan The Martian (MPC). De avond zal plaatsvinden om 19:45 in de Projectiezaal van de Nederlandse Filmacademie in Amsterdam en is exclusief toegankelijk voor leden van de NVX.

Programma:

19:30 – 19:45  Inloop
19:45 – 20:45  ACES / Willem Zwarthoed
20:45 – 21:00  Q&A
21:00 – 21:15  Pauze
21:15 – 22:00  The Martian / Vincent van der Klaauw
22:00 – 22:15  Q&A

De avond is gratis en uitsluitend toegankelijk voor leden van de NVX. We adviseren je op tijd te komen, want de deuren sluiten om 19:40.
Let op: aanmelden is verplicht en slechts mogelijk tot 16 februari, kaarten zijn beperkt (1 per lid) dus wees er snel bij!


ACES in Visual Effects

Willem Zwarthoed, NVX

Er is de afgelopen jaren al veel aandacht geweest voor de ACES workflow, een color management systeem dat voorspelbare en geijkte resultaten oplevert van opname tot archivering, maar zelden werd inzichtelijk gemaakt hoe dit in de praktijk op post en VFX van toepassing kan zijn. Willem Zwarthoed legt helder en uitgebreid uit hoe ACES optimaal kan worden ingezet en bespreekt de details van onder andere de wisselwerking met montage, hoe ACES kan worden toegepast in compositing-pakketten zoals Nuke en de achterliggende theorie.

Na afloop is er tijd voor een Q&A en stelt Willem zijn presentatie als White Paper beschikbaar aan NVX-leden via de website!


The Martian

Vincent van der Klaauw, NVX

Vincent van der Klaauw vertrok in 2015 naar Londen om het team van MPC te versterken bij het creëren van de visual effects voor ‘The Martian’ (regie: Ridley Scott). De film, die inmiddels genomineerd is voor een Academy Award voor ‘Best Visual Effects’, bevat talloze hoogwaardige digitale matte-paintings en omgevingen waaraan Vincent een bijdrage heeft geleverd. Aan de hand van exclusief beeldmateriaal wordt ingegaan op de praktijk van het werken in een grote internationale vfx-studio, het contact met andere departementen, de inzet van software en de overeenkomsten en verschillen met een Nederlands vfx-traject.

Ook hier is na afloop gelegenheid tot Q&A.

Tijd

(Woensdag) 19:45 - 22:15

Locatie

De Nederlandse Filmacademie

Markenplein 1, 1011 MV Amsterdam

Organisator

NVXinfo@vfxprofessionals.nl

X