NVX Persbericht 11 september 2105

Nederlandse Visual Effects professionals verenigen zich in NVX

Vandaag wordt de NVX – De Nederlandse Vereniging van Visual Effects Professionals – opgericht. Deze vereniging zet zich in voor bevordering, professionalisering en erkenning van visual effects in Nederland en reikt jaarlijks op het Nederlands Film Festival de NVX Award uit aan de beste visual effects in een Nederlandse productie.

Hans van Helden, een van de initiatiefnemers: “Het is hoog tijd dat VFX-professionals zich verenigen. Een Nederlandse film, serie of commercial is niet meer denkbaar zonder visual effects: soms zichtbaar maar vaak ook onzichtbaar. De Nederlandse VFX-industrie is dynamischer en professioneler dan ooit. Er worden steeds meer en complexere visual effects gemaakt, voor zowel nationale als internationale producties. De oprichting van een vereniging is dan ook een logische stap.”

De NVX richt zich op de ambachtelijke en inhoudelijke aspecten van visual effects en zet zich in voor bevordering, professionalisering en erkenning van visual effects in Nederland. De NVX gaat dit doen door met de leden onderling kennis en ervaring te delen, maar ook door het organiseren van lezingen, seminars en bijeenkomsten.

Het huidige bestuur bestaat uit: Hans van Helden, Dennis Kleyn, Luuk Meijer, Florentijn Bos, Kasper Oerlemans, Thaumar Rep en Albert van Vuure

NVX op het Nederlands Film Festival
De eerste bijeenkomst is de jaarlijks terugkerende NVX VFX Dag tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht op zaterdagochtend 26 september. Speciale gast is VFX-supervisor en tweevoudig Oscarwinnaar Paul Franklin (klik voor IMDb-link) die een inspirerende presentatie zal geven over de visual effects van Interstellar.

Naast de presentatie wordt onder meer de NVX VFX Award uitgereikt.

www.vfxprofessionals.nl
www.facebook.com/vfxprofessionals

EINDE BERICHT

Voor meer informatie kunt contact opnemen met:
Dennis Kleyn, info@vfxprofessionals.nl, +31 6 14 44 85 43