Inzendingen NVX VFX Award 2015

NVXaward

Zaterdag 26 september organiseerde de NVX voor de 2e keer de VFX Dag op het Nederlands Film Festival in Utrecht. De NVX VFX Dag werd afgesloten met de uitreiking van de NVX VFX Award; de prijs voor de beste visual effects in een Nederlandse productie. Juryvoorzitter dit jaar was de redacteur van de populaire website en online community 3Dhype, Edwin van het Bolscher. Edwin heeft samen met de juryleden Justin van der Lek (werkzaam bij ILM), In-Ah Rödiger, Koen Vroeijenstein, Marijn Eken, Harry Schreurs en Bobby de Groot de 9 inzendingen van dit jaar bekeken en beoordeeld.

Zij kwamen unaniem tot de conclusie dat ‘Sundays’ van Post Panic Pictures de verdiende winnaar van de VFX Award 2015 was. Matthijs Joor, die eerder op de ochtend een presentatie over ‘Sundays’ gaf, nam de prijs namens PostPanic Pictures in ontvangst. Eervolle vermelding ging naar de speelfilm ‘Schneider vs Bax’ (regie Alex van Warmerdam) door Planet X FX, met vfx-supervisors Dennis Kleyn en Albert van Vuure. Lees meer over de uitreiking van de NVX VFX Award op de website van 3dhype.

De uitreiking van de NVX VFX Award vind dit jaar natuurlijk ook weer plaats (binnenkort meer over aanmelding!) dus om alvast in de stemming te komen hieronder een overzicht van alle ingestuurde inzendingen:

SUNDAYS

Schneider vs Bax

De Surprise

POPOZ

Het Leven volgens Nino

Brand New U

TOMTOM commercial

CTM Ident

Eisenstein in Guanajuato Before

Eisenstein in Guanajuato after

Eisenstein in Guanajuato Before

Eisenstein in Guanajuato after