december, 2015

13dec11:3015:30NVX/NCE Double Bill Publieke Werken (exclusief voor leden)Een Double Bill over de visual effects en montage van Publieke Werken

Meer

Evenement Details

NB: Deze dag is exclusief voor NVX (en NCE) leden. Ticket om te bestellen wordt pas zichtbaar na inloggen.

Met veel trots presenteren wij zondag 13 december het eerste gezamenlijke evenement van de NVX en de NCE (Nederlandse Cinema Editors): een double bill over de montage en de VFX van de historische film Publieke Werken (Joram Lürsen), naar de gelijknamige roman van Thomas Rosenboom.

De film, die zich afspeelt tegen het decor van Amsterdam in 1888, is ruim 1,5 jaar aan een intensief post-productietraject onderworpen geweest en zal door editor Peter Alderliesten en vfx-supervisors Dennis Kleyn en Albert van Vuure uitvoerig worden besproken. Aan bod komen uiteraard de wisselwerking tussen montage en visual effects en de specifieke facetten van het proces.

Publieke Werken is de zesde gezamenlijke speelfilm van Joram Lürsen en Topkapi Films. Voor de film, die zich afspeelt tijdens de industriële revolutie, moest het centrum van Amsterdam tot in detail worden gereconstrueerd, inclusief de bouw van het Centraal Station en het tegenovergelegen Victoria Hotel. Ook het Drentse dorp Hoogeveen en vele andere lokaties werden minutieus nagebouwd.

Bekijk hier de trailer

Aangezien Publieke Werken pas op 10 december in roulatie gaat en dus nog maar net draait als deze dag plaatsvindt, bieden we de gelegenheid om vooraf de film in dezelfde zaal te bekijken. Deze vertoning is een reguliere voorstelling waar kaarten voor gekocht kunnen worden. Aanvang film: 09:30!
Aansluitend zal in dezelfde zaal het programma starten:

09:30 – 11:20  Vertoning film (kaarten te koop aan de kassa)
11:30 – 11:45  Inloop
11:45 – 13:00  Publieke Werken: montage & VFX – deel 1
13:00 – 13:30  Lunch
13:30 – 14:45  Publieke Werken: montage & VFX – deel 2

14:45 – 15:30  Borrel

De dag is gratis toegankelijk voor zowel NCE als NVX-leden (let op: de vertoning van de film ’s ochtends is vrijblijvend en op eigen kosten). Indien je de vertoning van de film niet bijwoont, adviseren we je 11:30 in Het Ketelhuis aanwezig te zijn.

Let op: aanmelden is verplicht en slechts mogelijk tot 10 december, kaarten zijn beperkt (1 per lid) dus wees er snel bij!

Tijd

(Zondag) 11:30 - 15:30 CET

Locatie

Bioscoop Het Ketelhuis

Cultuurpark Westergasfabriek, Pazzanistraat 4, 1014 DB Amsterdam

Organisator

NVXinfo@vfxprofessionals.nl

X